Sice rok 2019 ještě neskončil, ale už se pomalu blíží k závěru, a tak nastává čas ke zhodnocení tohoto roku. Navštěvovala jsem převážně řeku Moravu, stojaté vody jsem letos hodně vynechávala.

Převážně se věnuji přívlači, ale do půlky června jsem nevydržela čekat, takže jsem na jaro chodila k vodě s bičem a někdy i s feederem. Často jsem vyšla na lehko, s trochou krmení, červíky a výborně jsem se zabavila. Tyhle způsoby lovu mě také baví, jsou akční, a když se podaří nalákat hejno cejnů, je o zábavu skutečně postaráno.

Pomalu se však začalo blížit to „magické“ datum – 16. června. Za normálních okolností bych šla den předem brzy spát s nařízeným budíkem na velmi brzy, ale k zahájení lovu dravců se mi připletl týdenní výlet do Švédska, kam jsme se s kamarády vypravili lovit štiky. Domácí zahájení se mi tedy posunulo, ale vůbec mi to nevadilo. Zahraniční výpravu jsme si všichni skvěle užili a všem se nám podařilo chytit pěkné štiky.

Po návratu jsem se začala věnovat svým oblíbeným parmám a jelcům. Tlouště jsem chytala hlavně na woblery Savage Gear 3D Crucian Crank od břehů řeky. Ty razantní záběry, když jsem dokázala přemluvit rybku k záběru, byly úžasné. Dalšími mými oblíbenými rybami jsou parmy. Jsou to úžasné říční bojovnice, které vždy hledám v proudu, a letos se mi nejvíce osvědčily 2 nástrahy, také od značky Savage Gear. Jedná se o malé ráčky 3D Crayfish a o imitaci nymfy 3D PVC Mayfly.

Čas parem a tloušťů však už pomalu končí a nastává čas candátů a štik. Vyměním tedy krabičky s nástrahami a nechám se překvapit, co přinese přicházející podzim… 🙂

Petrův zdar!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *